VARNOST  

SISTEM ZA POMOČ PRI PARKIRANJU PARKSENSE®

Šest senzorjev ParkSense je nameščenih v sprednjem odbijaču in štirje v zadnjem, kar omogoča
odličen pregled nad predeli v vidnem polju senzorjev.

Sprednji senzorji zaznavajo ovire na razdalji do 1193 mm, zadnji senzorji pa na razdalji do 2006 mm.

Rezultate, ki se prikažejo na osrednjem zaslonu, spremljajo zvočni signali, ki voznika opozarjajo na bližino morebitnih predmetov spredaj in/ali zadaj.

KAMERA PARKVIEW

Kamera za vzvratno vožnjo prikaže dinamične mrežne črte, ki jih s sukanjem krmila sproti prilagajate vodilnim črtam za lažjo poravnavo prikolice in vlečne kljuke.

Kamera za vzvratno vožnjo uporablja neopazno kamero na vratih prtljažnega dela in prikladno prikaže sliko na radijskem zaslonu ali v vzvratnem ogledalu (odvisno od radijskega sistema).

ELEKTRONSKI NADZOR STABILNOSTI

Protiblokirni zavorni sistem (ABS). S spremljanjem hitrosti posameznega kolesa ABS omogoča pomožno zaviranje, če je eden izmed dveh zavornih sistemov okrnjen.
Elektronska razporeditev zavorne sile krmili zavorno silo iz sprednjega dela na zadnji del, s čimer skrajša zavorno pot.
Sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles upravlja vrtenje koles. V primeru zdrsa med pospeševanjem sistem prevzame nadzor nad plinom in zmanjša navor; v skrajnih razmerah (npr. pri pospeševanju z asfalta na led) pa sproži določene zavore, da ohrani nadzor. Izklopite ga lahko z gumbom na konzoli.
Sistem priprave na zaviranje v sili se odzove, ko je voznikova noga dvignjena s stopalke za plin, in sproži neopazno zavorno silo, ki vnaprej poravna ploščice in diske, če bi bilo treba zavirati v sili.
Pomoč pri zaviranju v dežju. Ta funkcija vklopi brisalce na vetrobranskem steklu, zavorna sedla pa s hitrimi in kratkimi pritiski ob rotor odstranijo vodo s ploščic.
Hidravlični servo s kompenzacijo zunanjih sil. Če se v vakuumskem servo ojačevalniku ali povezanem sklopu pojavi napaka (npr. pretrganje zaradi težkega terena), bo zavorni regulator zagnal črpalko sistema ABS; zavore bodo tako delovale normalno do odprave napake.
Nadzor nagibanja prikolice zazna kot zasuka in sproži selektivni zavorni tlak na nasprotni strani vlečenega vozila, s čemer izniči in zmanjša nagib.
Pomočnik za speljevanje v klanec. Na hribu ali klancu sistem zadrži vozilo Ram 1500 na mestu še dve sekundi po tem, ko ste spustili zavore.

ZRAČNE BLAZINE

V vozilo je standardno vgrajenih šest zračnih blazin, ki obsegajo večstopenjski zračni blazini s pametnimi senzorji na voznikovi in sovoznikovi strani, stranski zračni zavesi za potnike spredaj in zadaj ter v sedežih nameščeni stranski blazini za zaščito medeničnega predela in prsnega koša.

Vsa ta in tudi druga tehnologija vozniku zagotavljata občutek popolne varnosti pri vožnji.

NADZOR TLAKA V PNEVMATIKAH

Še ena standardna varnostna rešitev, ki jo najdete v vsakem modelu Ram 1500.

Ta tehnologija vas s prikazom obvestila na zaslonu med merilniki pošlje obvestilo vsakič, ko zračni tlak v kateri koli pnevmatiki pade pod varno raven.