ZMOGLJIVOST

POGONSKI AGREGAT

5.7L V8 HEMI

Ponaša se s častitljivo zgodovino na področju strojništva in ostaja eden od najbolj zmogljivih motorjev V8 v segmentu velikih poltovornjakov.
Ultra vzdržljiv 5,7-litrski V8 motor HEMI s spremenljivim krmiljenjem ventilov (VVT) in tehnologijo za varčevanje z gorivom s spremenljivo delovno prostornino (FuelSaver MDS Technology) se lahko pohvali z osupljivim izkoristkom.

3.0L V6 ECODIESEL

Povsem nov prisilno polnjen 3-litrski V6 motor EcoDiesel daje modelu Ram 1500, letnik 2014, vodilno mesto med pogonskimi sklopi.
Tih motor s čistim zgorevanjem, ki ga odlikujejo prisilno polnjen 60-stopinjski V6 agregat z dvojno odmično gredjo (DOHC) in 24 ventili, je tako močan, da se po moči in zmogljivosti zlahka kosa z osemvaljnikom.

valjev

konjskih moči

Nm navora

prestav

KG vlečne kapacitete

Dizelska različica "EcoDiesel" s 3.0 V6 motorjem in 240 KM je trenutno razprodana. Nova zaloga bo na voljo pomladi 2015.

8-STOPENJSKI SAMODEJNI MENJALNIK

Menjalnik TorqueFlite® 8 pooseblja našo zavezo inovacijam, udobju in zmogljivosti. Njegove glavne lastnosti:
• ŠIROK RAZPON PRESTAVNIH RAZMERIJ S KRATKIMI PRESTAVNIMI POTMI, ki zagotavlja gladko pretikanje prestav in omogoča motorju, da dlje časa deluje pri nižjih vrtljajih na minuto, s čimer pripomore k boljšemu izkoristku goriva.
• ELEKTRONSKI REŽIM DELOVANJA MENJALNIKA vključuje 40 režimov prestavljanja, od katerih je vsak prilagojen za kar najbolj optimalno prestavljanje v različnih cestnih in voznih razmerah.
• SISTEM ZA UPRAVLJANJE TOPLOTE, ki hitro segreje tekočino v menjalniku in
tako izboljša splošno zmogljivost in dnevni izkoristek goriva.

ŠTIRIKOLESNI POGON

Življenje nas ne vodi zmeraj po gladko tlakovanih poteh. Z legendarno zmogljivostjo terenske vožnje pri modelu Ram 1500 to ni več težava.
Izbira pogona 4x4 je preprosta kot pritisk na gumb.Nastavitev 4-HI zaklene obe pogonski gredi za dodaten oprijem in vlečno moč, kar pomeni zanesljivo obvladovanje na spolzkem, mokrem in razmočenem terenu.

Za najbolj zahtevne podlage položaj 4-LO ponuja zmanjševalno prestavno razmerje 2.72:1 za ruvanje drevesnih panjev ter oprijem in moč za vzpon na klanec.
V Ramu 1500 je na voljo štiripogonski sistem »na zahtevo«; vse kar morate narediti je, da ga nastavite in nato pozabite nanj.

VODLJIVOST & NADZOR

Petčlenasto vzmetenje iz vijačnih vzmeti v modelu Ram 1500 je zasnovano za večje udobje in boljšo kontrolo in vodljivost vozila ne glede na vozno površino.

Poleg tega, da centralizira in pomaga ublažiti grbine ali sunke, je zasnova vijačne vzmeti lažja in zasnovana tako, da občutno zmanjša tudi trenje.

Sprednji in zadnji robustni blažilniki udarcev omogočajo večji upor med odskokom (gibanje kolesa navzgor) in odbojem (gibanje kolesa navzdol), kar pomaga obdržati nadzor nad vozilom.

VLEKA & NOSILNOST

Z vlečno zmogljivostjo do 4740 kg (10,450 lbs) in nosilnostjo do 875 kg (1,930 lbs) lahko vzamete s sabo, kar želite, na primer prikolico za konje, starodobnik ali dobro staro počitniško prikolico.

Ram 1500 ponuja celovite rešitve za vleko, kot je na primer kamera na zadnjem delu vozila ParkView® za pomoč pri vzvratni vožnji, ki prikazuje dinamične mrežne črte za popolno poravnavo vlečne kljuke in prikolice, vgrajen priklop za vlečno kljuko (razred IV po ameriški klasifikaciji), standardno 4- in 7-pinska opora za vlečno kljuko in nepogrešljiv, standardno vgrajen sistem za elektronski nadzor stabilnosti s kontrolo nagiba prikolice.
Podobo zaokrožuje vgrajen krmilnik za zaviranje prikolice, ki omogoča poljubno prilagajanje Rama 1500 glede na zahtevnost prikolice, tako da je vleka kar najbolj enostavna.